Hírek

2016.10.21. 11:09

Gyorsan rács mögé került a tetten ért tolvaj

Zalaegerszeg – Lopás közben érték tetten azt a férfit, akit gyorsított eljárással, bíróság elé állításban már el is ítéltek.

Arany Gábor

A vagyon elleni bűncselekmények miatt több alkalommal szabadságvesztéssel sújtott, legutóbb jogerősen szeptember 19-én 10 hónap börtönre ítélt K. József kihasználta az időt, mielőtt a rács mögé vonult volna. Szeptember 30-ára virradó éjszaka Zalaegerszegen egy Rákóczi utcai társasházi lakás tárolójába jutott be, miután berúgta az ajtót. A helyiségben elektromos kisgépeket, kézi szerszámokat, festőhengereket, valamint savanyúságot, összesen több tucat holmit pakolt össze. A hetvenezer forintnál többet érő zsákmánnyal másik Rákóczi utcai házhoz ment. Ott is a tárolóhelyiséget törte fel, az ajtót feszítette ki.

Itt bizsukat, játékokat, kozmetikumokat és egy kerékpárt készített össze elszállításra, amikor hajnali fél ötkor a tulajdonos tette érte és kihívta a rendőröket. E szerencsés momentumnak köszönhetően a rongáláson túl kár nem keletkezett, a holmik visszakerültek tulajdonosaikhoz.

Az előző büntetése miatt már börtönbe került 52 éves férfit gyorsított eljárással az egerszegi ügyészség bíróság elé állította csütörtökön. K. Józsefet –  mint többszörös visszaesőt – lopásért és annak kísérlete miatt, valamint magánlaksértésért három év fegyházra ítélte csütörtökön a járásbíróságon dr. Seruga Teodóra bíró azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!