Hírek

2017.01.26. 14:47

Gyorshajtás a vizes úton, motorok közé csapódott az autó

Nagykapornak - A sebesség helytelen megválasztása az első számú baleseti ok, a most vádemelésig jutott történet minden szereplője túlzott tempót diktált.

Arany Gábor

A 62 éves zalaegerszegi férfi Ford Focus személyautójával tavaly május 15-én délelőtt tizenegy tájt a 76-os főúton tartott Zalaegerszeg felé. Esett az eső, a burkolat vizes volt. A kapornaki tetőt túljutott, 78-85 km/órás tempóval haladt a 60 km/órás korlátozás dacára. A Hidegúti-forrás bejáratát hagyta el, amikor a jobbra ívelő kanyarban a szemből a belső sávban felbukkanó motorosok láttán a fékre lépett. Ettől azonban az autója megcsúszott, áttért a bal oldalra és ütközött az elől haladó, osztrák nő vezette és a megengedettnél szintén 30-40 százalékkal gyorsabban haladó motorkerékpárral, majd pedig a mögötte érkező másik kétkerekűvel is. Ez utóbbinak pedig nekihajtott a harmadikként érkező osztrák motorkerékpáros és ő is elesett. A harmadik motoros és az autó utasa könnyebben sérült. A személyautóval karambolozó motorosok azonban elhúzódó kórházi ápolásra szorultak. Több csontjuk eltörött, komoly belső sérüléseket szenvedtek, agyzúzódásuk keletkezett. A maradandó testi fogyatékosság lehetősége is fennáll esetükben.

Fotó: Archív/ Pezzetta Umberto

A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, az autó vezetője ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől való eltiltásra téve indítványt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!