Hírek

2016.07.10. 14:25

Ha fütyül a tarantula - pókok, skorpiók, szellemsáskák

Zalaegerszeg - Nem dobják ki őket a száraz ággal együtt? - tette fel a teljesen jogos kérdést a botsáskákat szemlélő hölgy a hét végi pók- és rovarkiállításon.

Magyar Hajnalka

Ahol az álcázás nagymesterei mellett hatalmas csótányok, ezerlábúak, skorpiók és főként tarantulák késztették borzongással vegyes ámulatra az érdeklődőket.

Erdélyi Dániel vállán békésen pihen a göndörszőrű tarantula

Mint Feuerverger Tamás szervező elmondta, az utazó kiállítás, s maga a gyűjtemény egy német fiatalembernek köszönhető, aki gyerekkorában arachnofóbiában, vagyis pókiszonyban szenvedett. Gyógyulása érdekében kezdett el barátkozni a pókokkal, ami aztán olyan jól sikerült, hogy végül 70 terráriumban gondozta nyolclábú kedvenceit és társaikat. Unokabátyjának megtetszett a dolog, ugyanekkora gyűjteményt hozott létre, majd idén egyesítették a soklábú kompániát.

Összesen több mint 600 pók és rovar kínálkozott a szemünk elé, némelyiket akár meg is lehetett simogatni... Ismeretterjesztésnek sem maradtunk híján, kiderült, hogy a pókfélék vagy 300 millió éve élnek a földön, s Ausztráliában olyan tarantula is honos, amely védekezésül fütyülő hangot ad ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!