Hagyományőrző disznóvágást tartottak Rédicsen

2016. február 27., 16:26 szerző: Korosa Titanilla
komment
Rédics - Ötödik alkalommal rendezett a helyi Kertbarátkör Egyesület hagyományőrző disznóvágást szombaton.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idén 30 éves jubileumot ünneplő civil szervezet tagjai a környékbeli településektől kedvet kapva építették be éves programjaik közé a február végi disznóvágást. A község kultúrházának udvarán már korán reggel megkezdték az előkészületeket a hagyományos  közösségi eseményhez.

- Nagy sikere lett az évek során ennek a kezdeményezésnek és más rendezvényeink mellett ez is rendszeressé vált - mondta Gaál Károly, a Kertbarátkör Egyesület elnöke. - A településen ma is többen tartanak még állatokat, disznót is, de az ilyen közös disznóvágások már nem jellemzőek, mindenki a családdal oldja meg a vágást és a feldolgozást, úgyhogy ez az egyetlen ilyen jellegű nagyobb szabású esemény.

A kertbarát kör tagjai perzselik a levágott disznót a feldolgozás előtt. Képen (balról-jobbra): Rákos Zoltán, Bíró Károly és Németh Sándor.

A kertbarátok közt népszerű egész napos program délelőtt a sertés feldolgozásával telt. Bíró Károly böllér irányításával végezték a munkákat, majd a húsból toros káposzta és sült hús, ízletes pecsenye készült, viszont a hurka és kolbász töltéséhez nem fogtak hozzá. A kertbarátkör Rédicsen férfiakból áll, de nem okozott gondot az étkek elkészítése. Az egyesület tagjainak  feleségei délutánra voltak hivatalosak, ekkor már közösen, mintegy hetvenen vettek részt a további programon, ami estébe nyúló szórakozással telt.

Korosa Titanilla

2016. február 27., 16:26 szerző: Korosa Titanilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...