Hírek

2015.11.28. 11:46

Hálaadó ünnepségen adták át a Mandulavirág díjakat

Zalaegerszeg - Minden évben advent első hétvégéjén emlékeznek meg hálaadó ünnepség keretében intézményük létrehozásáról a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházának lakói.

Magyar Hajnalka

A szombaton a református templomban megrendezett összejövetelen a Török Zoltán református lelkész által vezetett áhítatot követően Tolvaj Márta alpolgármester mondott köszöntőt. Ezután Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának vezetője szólt, majd a nagy múltú  sajósenyei testvérintézmény vezetője, Kövér Imre tartott előadást a szeretetszolgálati munkáról - tájékoztatta szerkesztőségünket Czebeiné Nemes Bernadett intézményvezető.

Babati Zoltán, Horváth Lilla és Török Zoltán a virágzó mandulafákat ábrázoló festményekkel Fotó: Gallai András

Az ünnepségen kis műsort adtak a gondozóház lakói és napközisei. Zárásként gazdára találtak a Mandulavirág díjak is. Minden alkalommal egy intézményi munkatárs, egy gondozott és egy támogató munkáját ismerik el, idén Török Zoltán intézményi lelkész, Horváth Lilla napközis ellátott, valamint Babati Zoltán vállalkozó kapott elismerést. A virágzó mandulafákat ábrázoló festményeket Tánczos György festőművész ajánlotta fel, aki  művészetterápiás foglalkozást vezet az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!