Hírek

2015.12.10. 08:13

Halálos vadászbaleset történt Zalaistvánd határában (frissítve)

Csütörtökön reggel riasztották a mentőket és a rendőrséget Zalaistvándra, ahol halálos kimenetelű baleset történt.

Arany Horváth Zsuzsa

Mint arról néhány órája beszámoltunk, egy magyar és egy osztrák hivatásos vadász járt az erdőben, amikor a tragédia történt.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunkat a helyszíni szemle zárultával 14 órakor tájékoztatta.

A reggeli órákban tragikus kimenetelű baleset történt Zalaistvánd külterületén, mondta a szóvivő. A helyi vadásztársaság 57 éves munkatársa egy vendégvadászaton részt vevő osztrák állampolgárságú férfit kísért, amikor a nedves, csúszós, amúgy is nehezen járható talajon megcsúszott az osztrák hivatásos vadász és emiatt véletlenül elsütötte a fegyverét. A balesetben a magyar kísérő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával folytat vizsgálatot, ennek keretében az osztrák hivatásos vadászt tanúként hallgatták meg. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége  miatt indított eljárást az ügyben.

A vadásztársaság vezetője így nyilatkozott:

– Felfoghatatlanul keserű ez a tragédia, soha ilyen nem történt nálunk, 25 éves vadászmúlttal a hátam mögött mondhatom – válaszolt megtörten Panker András, a vadásztársaság elnöke. – Szorgalmas, becsületes, megbízható, hozzánk közel álló ember volt, akit elvesztettünk. A baleset részleteit még nem ismerjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!