Hírek

2016.12.25. 09:56

Halálra gázolt a vonat egy embert Zalabéren (frissítve)

A helyszínelés idejére lezárták a Bérbaltavárra vezető utat.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálra gázolt egy embert a vonat Zalabéren, a Bérbaltavár felé vezető úton lévő vasúti átjáróban. A vonaton 26-an utaztak, jelenleg a fűtött vasúti kocsiban várják a mentesítő autóbuszt, amit már útnak indított értük a vasúttársaság.

A rendőrségi helyszínelés idejére lezárták az érintett útszakaszt és az érintett vasúti pályát, azonban a másik pályán közlekedhetnek a vonatok. A műszaki mentést a Zala megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Frissítés, 11.35 - Cseresznyés  Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, a korábban közölttől eltérően 20 ember utazott a vonaton. A baleset következtében a vagon a nyílt pályán vesztegelt, az utasokat a zalaszentgróti tűzoltók, valamint a Zala Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság  Műveleti Szolgálatának tűzoltói segítették le a kocsikról, s helyezték biztonságba az értök  érkezett mentesítő autóbuszban.

Fotó: Katona Tibor

Frissítés, 12.50 - Jelenleg is tart még a helyszínelés a vasúti kereszteződésben. A  helyszínen szerzett információink szerint a Zalabérről Bérbaltavár felé leágazó út vasúti kereszteződésében kora délelőtt egy 57 éves bérbaltavári férfi a fénysorompó tilos jelzése, valamint a leeresztett félsorompó ellenére kísérelte meg az átkelést. A Zalabér-Batyk felől közlekedő, két kocsiból álló szerelvény azonban halálra gázolta.

Fotó: Katona Tibor

Frissítés, 13.27 - A helyszínelés befejeződött, a forgalom újraindult a közúton és a vasútvonalon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!