Hírek

2015.10.29. 17:41

Halottak napi megemlékezés Lentiben

Lenti – Október 29-én tartották a hagyományos halottak napi megemlékezést a Kossuth utcai kegyeleti parkban.

Korosa Titanilla

Lenti önkormányzata és a Honismereti Egyesület ez alkalommal is közösen rendezett emlékező műsort a halottak napját megelőzően.

A Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubjának képviselői is megkoszorúzták tegnap az emlékművet. Jobbról Barta Ödön, az egyesület elnöke Fotó: Kósa Róbert

A kegyeleti parkban, a II. világháborús emlékműnél Horváth László polgármester mondott ünnepi beszédet.

– A halottak napja a család és a társadalom egyik legbensőségesebb ünnepe – mondta. – Mindegyikünknek vannak halottai, életünk csak velük lehet teljes. A gyertya lángja ilyenkor a nekünk hiányzókért lobog. Az emberi élet kicsi és törékeny. A rengeteg esemény, aminek részesei leszünk, az idő múlásával feledésbe merül és elmúlik az élettel együtt. Minden kultúra része a halálról való elmélkedés és a halottakra való emlékezés. Így tudatosul a porból vagyunk és porrá leszünk igazsága.

A zenés-verses műsort követően a résztvevők közösen felkeresték a település további emlékhelyeit, ahol elhelyezték koszorúikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!