Hírek

2016.10.30. 18:58

Hamarosan megnyitják

Zalalövő– Várhatóan november 6-án már megindulhat a közlekedés a 86-os út várost elkerülő 10 és fél kilométeres szakaszán.

Gyuricza Ferenc

Erről Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszélt azon a sajtótájékoztatón, amit szombat délelőtt tartott a helyszínen. Mint mondotta, a tájékoztatót azért hívta össze, mert előtte személyesen is bejárta az elkerülőt, hogy meggyőződjön a munkálatok minőségéről.

– Az út építésének 2014 januárjában álltak neki, így két hónap híján három esztendeig tartott a munka – ismertette a fontosabb adatokat a képviselő. – A bekerülési költsége, azaz a szerződés nettó összege 13 milliárd 759 millió forintot tesz ki.

Vigh László hozzátette azt is, hogy a kivitelező a Közgép Zrt. volt, amely – mint mondta – nagyon jó minőségű, a terveknek megfelelő munkát végzett.

Vigh László néhány további részletre is kitért. Emlékeztetett arra, hogy a 10,71 kilométeres új nyomvonal két hidat foglal magába, ebből az egyik körülbelül 600, a másik 160 méter hosszú. Az elkerülő út kétszer egysávos lesz, és 90 kilométer/óra sebességgel lehet rajta közlekedni, néhány rövidebb pontot leszámítva. Az egyik ilyen korlátozás éppen a 600 méteres hídnál lesz, ott a megengedett sebesség 70 km/órára csökken a közlekedésbiztonság miatt.

A képviselő azt is elmondta: az út avatására majd valamikor a forgalomba helyezést követően kerül sor. Szólt arról is, hogy november 8-án lezárják a város belterületén a 86-os út vasúti kereszteződését, ezért a forgalmat mindenképpen el kell terelni, s erre pedig az elkerülő szakasz volt a legkézenfekvőbb megoldás.

A vasúti csomópont felújításáról a sajtótájékoztatón ugyancsak jelen lévő zalalövői polgármester, Pintér Antal is beszélt. Ennek során kiemelte: november 7-én, hétfőn reggel öt órától 36 órán át teljes vágányzár lesz a Zalaegerszeg–Hodos vonalon, az útzár pedig öt napig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!