Hírek

2015.08.22. 09:20

Harci járművek, repülőgép makettek a kiállításon

Zalaegerszeg - Harci járművek, repülőgépek makettjei voltak láthatóak százszám az Apáczai téri művelődési központban, ahol hét végén rendezték meg a Wolfpack makettversenyt és kiállítást.

Arany Gábor

Szekér Géza, a másfél évtizedes múltra visszatekintő bemutató főszervezője elmondta, az ország minden részéből és külföldről is közel másfél száz makettező háromszáznál több művét hozta el. Számos darab nem gyári elemekből készült, hanem teljesen saját építéssel. A legtöbbet a lánctalpas harcjárművek kategóriájában állították ki. A versenyen a készítők korától, a makett típusától és méretétől függően 27 kategóriában osztottak díjakat. Külön elismerték a magyar királyi légierőben 1938-45 között szolgált repülőgépek bemutatását. Különös tekintettel arra, hogy a kiállításon megemlékeztek Majoros Kornél főhadnagyról, a zalaegerszegi származású pilótáról, aki a legeredményesebb bombázórepülő-tiszt volt a második világháborúban. Huszonnégy évesen, 1944. november 28-án halt hősi halált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!