Hírek

2016.04.25. 15:25

Három gépkocsi ütközött össze a 71-es főúton, Keszthely külterületén (fotókkal frissítve)

Keszthely – A fenékpusztai benzinkút közelében, a Keszthelyt elkerülő, valamint a Balatonszentgyörgy irányába vezető út kereszteződése utáni szakaszon, a 71-es úton történt baleset. A helyszínelés idején teljes útzár van érvényben.

Keszey Ágnes

Három személyautó ütközött az említett útszakaszon – tájékoztatta szerkesztőségünket 17 óra után a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Cseresznyés Dániel.

– A keszthelyi tűzoltóknak egy személygépjárművet kellett áramtalanítani. A mentés ideje alatt teljes útzár van az érintett útszakaszon – mondta a szóvivő.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a balesetben hárman sérültek meg: ketten könnyebben, egy fő súlyosan.

A helyszínen az egyik balesetet szenvedett jármű vezetője idézte fel lapunknak, mi történt.

– Haladtunk Fenékpuszta felé, előttünk haladt egy angol rendszámú autó egy utánfutóval. Egyszer csak azt vettem észre, hogy egy doboz száll felém, a szélvédőmre. Fékeztem, de megtörtént az ütközés. Az előttünk lévő autó keresztbe fordult és másik sávban szembejövő autó nekiütközött. Amikor kiszálltunk, akkor láttam, hogy egy bicikli van az autóm alatt, valószínű az utánfutón volt, a dobozban, ami vélhetően a szél miatt röpült le – idézte fel a sofőr.

A teljes útzár még érvényben van, előreláthatólag 19 óra  körül már fél pályán közlekedhet a forgalom, mely a helyszínelés és a műszaki mentés végeztével áll helyre.

19.05: A helyszíni szemle még tart Fenékpuszta közelében, a rendőrök a járműforgalmat jelenleg váltakozó irányból egy sávon engedik.

20.46: Az érintett útszakaszon a rendőrök befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalanul haladhat. A baleset körülményeit a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!