Hírek

2017.04.02. 19:40

Háromszázmillióból fejlesztik a hálózatot

Nagykanizsa - A tavalyi több százmillió forintos beruházok után idén is közel 300 millió forint értékű fejlesztést hajt végre a dél-zalai városban az E.ON.

Pásztor András

Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta: továbbra is elsődleges szempont a biztonság, azaz még azelőtt szeretnék végrehajtani a berendezések és a hálózat megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.

Az első beruházások a földgázvezeték-hálózaton április közepén indulnak. Többek közt a Rákóczi utca vonalában futó földgáz gerincvezeték és csatlakozó vezetékek cseréje történik meg, de hasonló munkálatok várhatók az Egry József utcában is.

A Corvin utca, a Városkapu körút és a Péterfai utca egy-egy szakaszán, illetve a Liszt, a Tőzike és a Bartók utcában szintén polietilén csövekre cserélik az acél gerincvezetéket a szakemberek.- A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások is - jelezte a vezérigazgató. - Az idén folytatódik a Kinizsi utca közvilágítási kábelcseréje és a kandeláberek is megújulnak. Emellett az Ady utcán is kicserélik a közvilágítási kábeleket. Az újonnan jelentkező energiaigények miatt újabb transzformátorok épülnek az idén a Sörgyár, a Csengery, az Alkotmány, a Bajcsay utcában.Nemcsak Kanizsán, hanem a megye számos pontján lesznek még az idén beruházások. Keszthelyen például 74 millió forint értékben kerül sor az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó fejlesztésre, Dobriban 10 millió forint értékben végez nyomásszabályozó rekonstrukciót az E.ON.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!