Hírek

2017.07.27. 15:20

Pannon Maraton: tekerés a hármas határ mentén

Az elmúlt hétvégén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a horvát-szlovén-magyar határvidéket összekötő Háromországos Pannon Maraton kerékpáros rendezvényt.

Korosa Titanilla

Idén a versenyt a horvátok szervezték meg, a lebonyolításban pedig magyar részről részt vett a lenti Mocorgók az Egészségért és Környezetért Egyesület is.

A leghosszabb távon indulók Lentiben is tekertek
Fotó: Korosa Titanilla

- A nemzetközi kerékpáros rendezvény célja a kapcsolatok építése közöttünk és a szomszédaink között - mondta Kovács Erik, a lenti egyesület vezetője. - A maraton egyes útvonalai eltérő nehézségi fokozatúak, az a cél, hogy mindenki megtalálja az erőnlétének és teljesítőképességének megfelelő távot. Idén 105, 55 és 15 kilométeres országúti, valamint terepen 40 km-es montain bike útvonal várta a kerékpározókat. Egyesületünk a magyarországi szakaszon segítette a horvát partnert, Lentiben egy frissítőpontot állítottunk fel, valamint a regisztrációs feladatokban is közreműködtünk a muraszentmártoni start helyszínén. Emellett tagjaink közül hatan nyeregbe is pattantak. A rendezvény rendkívül sikeresnek mondható, hiszen összesen közel 550-en neveztek, sokan érkeztek Szlovéniából és Horvátországból, valamint közel 130-an Magyarországról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!