Hírek

2016.07.12. 12:56

Hatéves kislánnyal erőszakoskodott

Zalaegerszeg – Gyereklánnyal erőszakoskodott az a férfi, akit az egerszegi bíróság kedden harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett.

Arany Gábor

Információink szerint a kanizsai nevelőszülőknél élő hatéves gyermek a több tíz kilométerre, falun élő családjához ment haza a havonként esedékes láthatásra, amikor az atrocitás érte. Itt a családnál gyakran megforduló, és épp ittas állapotban lévő 32 éves férfi molesztálta a kislányt, amikor kettesben maradt vele a lakásban. Lehúzta a szoknyáját és a bugyiját, majd a saját fürdőnadrágját is levéve erőszakoskodott vele. Simogatta, puszilgatta, és törekedett a közelebbi testi kontaktusra is. A kislány segítségért kiabált, erre futott be hozzá szintén gyermekkorú két lánytestvére, ekkor a férfi felhagyott a próbálkozással, majd igyekezett rávenni fenyegetéssel a gyerekeket és az anyjukat, hogy ne szóljanak senkinek a történtekről. Az ügy azután pattant ki, hogy a kislány visszatért a nevelőszülőkhöz és beszámolt arról, ami vele esett meg. Az elbeszélés életszerűségét előzetes szakértői vélemény is alátámasztotta.

A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a szexuális erőszakkal gyanúsított férfit a keszthelyi járási ügyészség indítványa alapján az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója kedden előzetes letartóztatásba helyezte. Az indokok között egyebek mellett szerepel a tanúk befolyásolásnak veszélye

A büntető törvénykönyv szerint szexuális erőszakot követ el az is, és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő, aki tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!