Hírek

2015.08.28. 10:49

Hatósági továbbképzés a tűzoltóknak

Hatósági és szakhatósági témakörökről tartott csütörtökön továbbképzést az igazgatóság a területi szerv és a helyi szerveknél hatósági tevékenységet végző személyi állománya számára csütörtökön.

A  tematikus továbbképzést e hónapban Szabó István tűzoltó alezredes iparbiztonsági főfelügyelő nyitotta meg, majd előadást tartott a gázpalack forgalmazók és gázcseretelepek hatósági ellenőrzése témakörben.

A havi rendszerességgel megtartott képzések fő célja, hogy a szakterületen dolgozók tisztában legyenek a folyamatosan bővülő, változó jogszabályi tartalmakkal, valamint új ismereteket szerezzenek az általuk ellenőrzött hatósági területeken. Felkészültségükről a havi rendszerességgel összeállított számonkérés alkalmával tettek tanúbizonyságot a jelenlevők.

A gázpalackokkal kapcsolatos ellenőrzések tapasztalatairól, esetleges kapcsolódási pontokról a Baranya Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Bányászati Osztálya részéről Radvánszki Károly, valamint a Nemzeti Adó és Vám Hivatal Zala Megyei Vám és Pénzügyőr Igazgatósága részéről Tóth István pénzügyőr százados tartott előadást.

Az előadók fontosnak tartják, hogy a társhatóságok egymás tevékenységét megismerjék, későbbiekben a közös munkavégzés során hatékonyabb együttműködést valósítsunk meg.

Ezt követően Szabó István tű. alezredes és Szita Zsolt tű. százados bemutatta a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjárművet, melynek technikai felszereltsége messze túlmenően felülmúlja a korábban rendszerben lévő társát.

A délután folyamán a Lingáz Kft. zalaegerszegi telephelyén folytatódott a továbbképzés, ahol a társaság ügyvezetője Borsos Lászlóbemutatta a cég tevékenységét, majd a Linde Gáz Magyarország Zrt. szakemberei tartottak előadást a gázok tulajdonságai és biztonságos alkalmazásával kapcsolatosan. Ezt követően gyakorlati feladatokkal zárult a felkészítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!