Hírek

2015.07.07. 10:52

Hatvan kilót nyom a Megyeháza - új felirat a homlokzaton

Zalaegerszeg – Kedden befejezték az új, a korábbinál hangsúlyosabb terrakotta felirat elhelyezését a Megyeháza homlokzatán.

Magyar Hajnalka

A 60 centiméter  magas, egyenként – formától függően – 6 - 7 kilogramm súlyú betűket Nemes László festőművész tervezte és készítette.

– Mindig szerettem elkalandozni más területekre, talán kevesen emlékeznek már, de nekem 1991-ben például divatbemutatóm is volt Zalaegerszegen – kezdi az állványzatról alászálló művész, aki amúgy főként bőr viseletet tervezett anno. – Ez a munka is szép és  érdekes kaland volt számomra, s ha már megterveztem a feliratot, a kivitelezést is elvállaltam. A korábbi feliratnál kétszer nagyobb betűk készültek.

A munkálatokban Lendvai István kőfaragó, restaurátor volt nagy segítségére, a betűk a gébárti fazekasműhelyben születtek meg. A feliratot két oldalról keretező terrakotta címerek Németh János Kossuth-díjas érdemes művész alkotásai, ezek is új helyre kerültek a Megyeháza megújuló homlokzatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!