Hírek

2017.07.11. 17:53

Házakban és autókban is kárt tett a pusztító vihar - videó!

A keddi kánikula végére pontot tett az a vihar, ami rendkívül erős szél és kiadós mennyiségű csapadék formájában a kora esti órákban elérte Nagykanizsát.

Szabó Zsófia

Háztetők rongálódtak meg, fák dőltek ki,  az eső folyamként hömpölygött az úton.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a belvárosban és környékén (19.15 óráig) harmincöt helyszínről érkezett kárbejelentés: házakra, utakra, járdákra, járművekre dőlt fákról.

 

Személyi sérülés egyik eset során sem történt. A szóvivő jelezte: folyamatosan érkeznek a bejelentések a károkról.

A bő negyed óráig tartó pusztítás következményeinek helyreállítását - a műszaki mentést - a katasztrófavédelem munkatársai és az önkéntes tűzoltók, köztük a miháldiak és gelseiek, azonnal megkezdték.

A katasztrófavédelem információi szerint sok munkát adott a Zala megyei tűzoltóknak a vihar, amely késő délután vonult át a térségen. A megyei katasztrófavédelmi ügyeletre kora estig több mint negyven bejelentést futott be, a túlnyomó többségük Nagykanizsáról.

Olvasónk felvételén a Szemenye és Letenye közötti szakaszt tisztítják a tűzoltók

A viharos szél fákat döntött utakra és épületekre, háztetőket bontott meg, sőt egy csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta. Nagykanizsa és Zalakomár között a sínekre zuhant fák miatt szünetel a vonatközlekedés. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!