Hírek

2016.12.09. 12:50

Házfalba csapódott egy gépkocsi Zalabaksán (frissítve!)

Az ütközés következtében az épület fala kidőlt. A jármű vezetője megsérült.

Gyuricza Ferenc

Lesodródott az úttestről és egy út menti ház falába csapódott egy gépkocsi péntek kora délután Zala megyében, a zalabaksai Rákóczi úton. Az ütközés következtében az épület fala kidőlt. A balesethez a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést.

A munkálatok idejére a Rákóczi út érintett szakaszát félpályán lezárták. Elsődleges információink szerint az eset során a gépkocsi vezetője megsérült, ezért őt a mentők ellátják. A házban tartózkodó két ember nem sérült meg.

Frissítés:

15:52 - Valószínűleg elaludt annak az osztrák rendszámú autónak a sofőrje, mely délután egy házfalba csapódott a község belterületén.

A baleset kora délután történt, s a BMW-vel közlekedő férfi a 86-os úton Kálócfa irányából tartott a szlovén határ felé. Zalabaksára érve áttért a szemközti sávba, majd egy út menti jelzőtáblát is kidöntött, s ezt követően csapódott be a családi ház falába. Az épületben ketten is tartózkodtak, nekik nem történt bajuk, az autó vezetőjét azonban a mentők a helyszíni elsődleges vizsgálatok alapján könnyű sérüléssel kórházba szállították.

A megrongálódott épületet statikussal átvizsgáltatják át, s amennyiben azt lakhatásra alkalmatlannak találják, a községi önkormányzat gondoskodik a lakók ideiglenes elszállásolásáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!