Hírek

2017.08.21. 18:45

Háziorvosi rendelőket adtak át, felújítás után

ZALAEGERSZEG A megyeszékhelyi egészségügyi alapellátás fejlesztését célzó 353 millió forintos beruházás egyik lépéseként hétfőn átadták a megújított Köztársaság úti orvosi rendelőket.

Arany Gábor

Mint Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, 1994-ben indult el az egy orvos, egy rendelő program. Az eltelt több mint két évtized megérlelte az igényeket a felújításokra, változtatásokra. A településfejlesztési operatív programból 353 millió forintot szántak arra, hogy a zalaegerszegi háziorvosi rendelők és védőnői körzetek, illetve az ügyelet megújuljon.

A Köztársaság útján a négy körzetet kiszolgáló rendelők felújítására és eszközök beszerzésére összesen bruttó 31,7 millió forintot költöttek. Ebből egyebek mellett akadálymentesítés, hő- és vízszigetelés, nyílászárók cseréje, belső átalakítás valósult meg. Ezenkívül közel ötmillió forintból különféle eszközöket szereznek be.

A felújított Köztársaság úti rendelők átadásán dr. Gál Erika és dr. Percs Erika (jobbról balra) - Fotó: Pezzetta Umberto

Galbavy Zoltán városrészi önkormányzati képviselő elmondta, hogy 2015 februárjában merült fel először az igény az orvosi rendelő felújítására. Az elképzeléseket mára sikerült megvalósítani. Bognár Ákos kertvárosi önkormányzati képviselőként azt idézte fel, hogy a felújításban sikerült figyelembe venni az egyéni igényeket is. A rendelő felújításához kapcsolódóan a járdát is rendbe hozzák. Mindezekhez Vigh László országgyűlési képviselő annyit tett hozzá, az emberek számára elsőrendű fontosságú egészségük megőrzése. Az ellátásban nagyon fontosak a körülmények, de legtöbbre azt értékelik a páciensek, hogy milyen figyelemmel, kedvességgel foglalkoznak velük az orvosok, nővérek.

A tegnapi átadáson a XIX. körzetet ellátó dr. Gál Erika és a XI. kerület betegeit gyógyító dr. Percs Erika arról számolt be, hogy körzetenként közel háromezer beteget látnak el, és az ellátási területükön 3300-3400 a 14 éven felüli lakosok létszáma. A négyórás rendeléseken naponta 70-100 pácienst fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!