Hírek

2015.09.23. 15:38

Helyi cégek érdekében - Sajtótájékoztatót tartott az MSZP Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A szociális ágazat mind a rászorultak, mind a dolgozók szempontjából mélyrepülést él meg országszerte, jelezték a megyeszékhelyi közgyűlés legutóbbi döntéseivel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón az MSZP-frakció képviseletében.

Arany Horváth Zsuzsa

Kiss Ferenc és Major Gábor kifejtette, az önkormányzatok nehéz helyzetbe kerültek, miután az állam márciusban erőteljesen visszalépett a szociális ellátási rendszer finanszírozásából. A gyógyszertámogatás, a gyermekvédelem, a beiskolázási támogatás egyaránt hátrányba került, látszik ez abból is, hogy a méltányossági, esetenkénti támogatásra szánt éves keretösszeg 93 százaléka fél év után elfogyott Zalaegerszegen. A politikusok aggályosnak tartják, hogy bár a rászorultsági jövedelemhatárt éppen az ő módosító javaslatukra emelték havi 92 ezer forint fölé, addig az összeg az eddigi 10 ezer forintról 6 ezerre csökkent, pedig a legszegényebbeknek csak a gyógyszerkiadásai havonta tízezrekre rúgnak. Kiss Ferenc elmondta, szeretnék, ha a közbeszerzéseknél a zalaegerszegi cégek jobb helyzetben lehetnének az eddigi gyakorlathoz képest. Várják a közvilágítási elszámolást is, ami 1,1 milliárd forint kiadást jelentett, ám az lámpatestek darabszáma dokumentumonként eltérő (5880 és 6700 közt), ami a darabárat változtatja. 130 ezer és 190 ezer forint között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!