Hírek

2017.01.27. 18:08

(Hely)színek és emlékek

Gyenesdiás - A magyar kultúra napját ünnepelve két kiállítás megnyitóját tartották pénteken a községházán.

Az ember tragédiája ihlette meg dr. Papp Zsuzsannát. A radiológus, textilművész Madách művét szőtte képekbe. A magyar kultúra napja alkalmából Gyenesdiáson nyílt kiállítás így a „Tragédia (hely)színei” címet kapta.

– A tragédiának nem felvonásai, hanem színei vannak, ezért adódott az ötlet, hogy színekkel fejezzem ki a helyeket. A szerző leírja, hogy reggel, este, sötét, pirkadat vagy napfény van, ennek mind szerepelni kell a képen. Szeretem a művet, a hangulatát és a színek elvarázsoltak. Én röntgenes voltam és fekete-fehéret néztem egész életemben – mondta a gobelinszövéssel alkotó művész a zalai Hírlapnak. Műveit munkanapokon február 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Egy másik tárlat is megnyílt tegnap: régi hagyomány, hogy éve elején felidézik a település előző esztendejét. A „Gyenesdiás az elmúlt évben” címet viselő fotókiállításon Finta Maya, Hársfalvi György, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, civil szervezetek és sportegyesületek által készített képeket nézegetve a rendezvényeket és hangulatukat, a csoportok életét, a természet szépségeit, a változó évszakokat  – köztük a strandolást idézhetik fel a látogatók.

A több mint kétszáz fotóból álló tárlat április végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!