Hírek

2016.08.26. 05:53

Hétszáz szalmabála lángol Zalaszentmihálynál

Mintegy hétszáz szalmabála lángol egy ezer négyzetméter alapterületű mezőgazdasági tárolóban Zalaszentmihály külterületén - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Bangó Szilárd hozzátette: a több száz szalmabála péntek hajnalban kapott lángra a fémszerkezetes mezőgazdasági tárolóban.

Fotó: Katona Tibor

A tüzet négy vízsugárral oltják a Zalaegerszegről, Keszthelyről és Lentiből érkező tűzoltók, valamint a pacsai katasztrófavédelmi őrs munkatársai.

Fotó: Katona Tibor

14:44 - Zalaszentmihályon 700 szalmabála  gyulladt meg pénteken hajnalban. A tűzoltók éjjel kettőkor kapták a jelzést, hogy a lakott területen lévő, tetővel rendelkező, fémszerkezetű  félig nyitott pajtaépületben tárolt szalmabálák égnek.

Az oltási  munkálatok ezekben a percekben is zajlanak, tájékoztatott Bangó Szilárd katasztrófavédelmi hivatalvezető. Három fecskendővel oltják a mezőgazdasági területre kihordott bálákat, a vizet több településről szállítják a Körmendről, Nagykanizsáról, Zalaegerszegről, Marcaliból érkezett szakemberek. A mentési munkálatok még órákig tarthatnak. A bálákat szét kell bontani és folyamatosan locsolni szükséges. A tűz oka egyelőre ismeretlen, azt hatósági eljárás keretében vizsgálják. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!