Hírek

2014.09.16. 15:17

Hétvége a mobilitás jegyében

Zalaegerszeg - A szervezők a keddi sajtótájékoztatón számoltak be a hétvégi háromnapos Mobilitás Zalaegerszeg 2014 elnevezésű program részleteiről. Elektromos autók, szakmai konferencia sok-sok bemutató és koncert is várja az érdeklődőket.

Nagy Katinka

 

A programok szeptember 19-én egy járműipari szakmai konferenciával kezdődnek meg.

– Ennek az a célja, hogy különböző járműipari témákat mutassunk be a zalaegerszegi mérnökképzésben tanuló fiatalok számára – mondta el Hári András, a Technológiai Centrum vezetője. – Ugyancsak pénteken az esti órákban ér az országba az e-via 2014 határon átnyúló elektromos autók versenye. Az idei versenyen 33 elektromos autó fog áthaladni a kijelölt osztrák és magyar állomásokon. Az autók 19-én indulnak Weiz-ből, majd a délutáni órákban érkeznek először Körmendre, majd Zalaegerszegre és Hévízre, illetve 20-án reggel Zalalövőre.

– Az autók minden állomáshelyen töltődni fognak és ez idő alatt ideje alatt megtekinthetőek lesznek az érdeklődők számára is – mondta el Róka Bernadett, a Lenti és Vidéke Közhasznú Kft. munkatársa. – Ezzel a programmal az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetbarát közlekedésre és arra, hogy vidéki viszonylatban is van létjogosultsága az elektromos autóknak.

Az e-via mellett szeptember 20. és 21-e között megrendezik Zalaegerszegen az Egy nap a balesetmentes közlekedésért elnevezésű programsorozatot is, ahol központi témában a közlekedési eszközök műszaki oldala, a kresz, az ittas vezetés, illetve az autósportok lesznek, azzal a felhívással, hogy a közút nem versenypálya. A rendezvényen szombat este 20 órakor fellép az Anna and the Barbies is, tájékoztatta a lapunkat Répási Róbert, a Zalaegerszegi Autósport Egyesület elnöke.

Vasárnap Lentiben is nagyszabású Mobilitás rendezvényre kerül sor, ahol az érdeklődők számára elektromos és alternatív meghajtású járművek kerülnek bemutatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!