Hírek

2017.05.08. 14:25

A város egyik tehetséges szülöttére, Hevesi Sándorra emlékeznek Nagykanizsán

Nagykanizsa - Névadójára emlékezik e napokban a Hevesi Sándor Művelődési Központ és a Hevesi Sándor Általános Iskola.

Horváth-Balogh Attila

Hétfő délután vette kezdetét a művelődési központban a Hevesi Sándor Emléknapok. A rendezvényen Tóth Nándor alpolgármester mondott köszöntőt, aki méltatta a város szülötte, a rendező, egyetemi tanár, drámaíró, kritikus, író, műfordító és színházigazgató életművét.

Az ünnepségen G. Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója, Tóth Nándor alpolgármester és Horváthné Gelencsér Edit, a művelődési központ vezetője megkoszorúzta Hevesi Sándor fejszobrát

– Kívánom, hogy e napokban sokat tanuljunk az emlékezés segítségével, büszkén felidézve, hogy milyen nagy tehetségek szülője is városunk – szögezte le az alpolgármester. – Hevesi Sándorról egy korabeli szöveg megfogalmazta: „Ha nem Magyarország szűkös viszonyai közé születik, világhíresség lett volna." – Az idő kijelölte Hevesi helyét, a század első évtizedeinek színházát az ő neve fémjelzi – folytatta Tóth Nándor.

A köszöntő után került sor a Hevesi Sándor Általános Iskola diákjai által készített rajzokból (mintegy 100 darab) összeállított tárlat megnyitójára, továbbá a vers- és prózaíró pályázat (melyre közel félszáz pályamű érkezett) eredményhirdetésére.

Az emléknapok programja kedden a HSMK-ban Arany János: Toldi című előadásával zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!