Hírek

2017.03.15. 18:27

Egységbe kovácsolni a nemzetet

Hévíz - Vajon 2017-ben létezhet-e olyan nemzetérdek, amely képes egységbe kovácsolni a magyarokat? - tette fel a kérdést Papp Gábor, Hévíz polgármestere a város forradalmi megemlékezésén.

Varga Lívia

Szerinte 1848-ban olyan összefogás jött létre Magyarországon, amely azt eredményezte, hogy különböző osztályokba tartozó, más-más nemzetiségű emberek is képesek voltak felsorakozni a piros-fehér-zöld trikolór alatt a nemzet szabadságáért. Olyan egységes volt az ország, mint talán azóta sohasem, tette hozzá a városvezető.

Az ünnepi műsor után Papp Gábor polgármester (jobbra) adta tovább a lángot a felvonulás résztvevőinek Fotó: Péter B. Árpád

- Most, 2017-ben véghez tudnánk vinni azt a forradalmat, amit 1848-ban elődeink? - vetette fel Papp Gábor. - Belátnánk-e, hogy együtt tudunk csak nagy célokat megvalósítani? Vagy ebben a Magyarországban megbukna még a jobbágyfelszabadítás is az egység hiánya miatt?

Úgy fogalmazott: kérdés, hogy van-e olyan nemzetérdek, amely képes egységbe kovácsolni a magyarokat, mert még határaink védelme, a keresztény európai kultúra megmaradásának ügye sem teremti ezt meg. Elbukott az olimpiai kezdeményezés is, egy pusztán irigységtől, tájékozatlanságból és rosszindulattól vezérelt civil akció miatt, szögezte le a polgármester.

Az ünnepi megemlékezésen a Hévízi Új Színpad Egyesület és a Tiszta Forrás Dalkör műsora után a Fontana mozitól a városházáig tartó fáklyás felvonulással, majd koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt, akik életüket áldozták azért, hogy személyesen alakítsák Magyarország történelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!