Hírek

2017.05.02. 16:01

Hévízre érkezik az ifjúsági olimpia lángja

Hévíz – Jótékonysági, helyi és nemzetközi – szinte minden hétvégére jut valamilyen futóesemény májusban. Ezekről tartott sajtótájékoztatót a település polgármestere.

Keszey Ágnes

A fürdőváros is csatlakozott a koraszülött mentőket támogató, e hét szombati, Zalaegerszeg-Keszthely közötti jótékonysági futáshoz.

– A gyógytó főbejáratánál lesz egy váltóállomás, illetve egy frissítőpont. Hévíz is indít csapatot innen, az utolsó szakaszig -mondta el Papp Gábor. Még lehet nevezni a futásra: a mezőny 14.30-kor indul majd az 5,4 kilométeres utolsó távig, Keszthelyig.

Május 14-én pedig a Hévízi Futó- és Fitnesz egyesület II. Hévízi Futófesztiváljára várják a mozogni vágyókat.

A családi napon gyerekeknek és felnőtteknek is indítanak versenyeket.

– Az önkormányzat anyagilag is támogatja ezt a rendezvényt két és fél millió forinttal. a programban lesznek koncertek, fellépők is – ismertette a városvezető.

A futófesztiválon délelőtt a koraszülött gyermekekért adománygyűjtő flashmobot is tartanak, s kísérőrendezvények is lesznek. Fitt Expo, a Hévízi-tó alsó véderdejében Tavirózsa Kalandtúra, kézműves foglalkozás, a természettel és egészséggel kapcsolatos kvízjátékok is várnak az érdeklődőkre.

A harmadik májusi sportesemény nemzetközi: május 28-án, 13 órakor a Városháza térre érkezik a Győrben megrendezendő ifjúsági olimpia lángja.

– A szervezők Hévíz városát is felkérték, hogy fogadja a lángot, mely fél óra hosszat lesz itt, de köré ismét egy nagyobb rendezvényt szervezünk. Ezalatt a fél óra alatt lesz egy futás, öt váltóponttal gyakorlatilag a város teljes belső területén. A futók, akik a lángot vihetik, szép teljesítményt elért ifjúsági korú sportolók, különböző szakosztályainkból lettek kiválasztva – mondta el Papp Gábor. Az ifjúsági olimpiai lángot vivő fiatal versenyzők mellé bárki csatlakozhat az öt kilométer távú futáshoz. E napon adják majd át az NB 2-es Női Kézilabda Szakosztály bajnoki ezüst érmét, ekkor tartják a Bozsik Labdarúgó Gyermekbajnokságot és éremátadását és női kézilabdások játékos toborzóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!