Hírek

2017.07.19. 16:35

Hittantábor másként

Július 10-16. között került megrendezésre Bakon az első Savio-tábor dr. Kürnyek Róbert kertvárosi plébános jóvoltából.

Civil Tudósítónktól

A tábor a nevét Savio Szent Domonkosról kapta, aki 15 éves korában betegségben elhunyt, de ezt a kis időt példamutatóan, alázattal és szeretettel töltötte.

A tábor tagjai a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániáról és a szintén megyeszékhelyi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban lévő Savio Társaságból érkező fiúk voltak, összesen 49-en.

A mindennapi szentmisék, az imádkozások s a különféle lelki programok is részei voltak a tábornak Fotó: Bakon Csaba

Korosztályt tekintve változatosnak volt mondható a társaság összetétele, ugyanis a legkisebbek 8-9 évesek, míg a legidősebbek 17-18 körüliek voltak, de ez szerencsére nem jelentett problémát kis csapatunknak.

A programokat nézve is változatos volt a tábor. A mindennapi szentmisék, imádkozások és lelki programok mellett volt strandolás, kincskeresés, bátorságpróba és akadályverseny is, s természetesen jutott idő a gyerekeknek sportolásra és kézművesedésre is.

Persze jutott idő csapatépítésre, játékra is. Középen, szemben dr. Kürnyek Róbert plébános Fotó: Bakon Csaba

A résztvevők hat csoportra voltak osztva. A tábor ideje alatt együtt kellett működniük, így egymást is megismerhették közelebbről, mint például amikor Szent Domonkos életének egyik mozzanatát kellett előadni vagy az esti sütögetéseknél és történetmesélésekkor.

Bakon Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!