Hírek

2017.06.25. 17:40

Hömpölygött a tömeg Őrségi vásárban - Egyedi árucikkeket, népművészeti termékeket keresnek

ŐRISZENTPÉTER - Aki egyszer megfordult az Őrségi vásárban, az általában vissza is tér a nyugat-dunántúli térség legnagyobb kézműves programjára.

Gyuricza Ferenc

Többek közt ez is elhangzott az idei, immár harminchetedik alkalommal megrendezett vásár megnyitóján. S hogy ez valóban így van, azt jól jelzi a látogatók száma is, a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is hömpölygött a tömeg a sátrak között.

 

- Székről jöttünk, Kolozsvár mellől - válaszolta kérdésünkre Csorba Zsuzsa, a kézzel készített terítőit rendezgetve. - Valóban sok a nézelődő, vásárló azonban évről évre egyre kevesebb. Most is volt egy asszony, aki tavaly megrendelt tőlünk egy terítőt, de aztán mégsem vitte el. Az volt a kifogása, hogy öt centivel szélesebb, mint amire neki szüksége lenne.

Közben folyamatosan jöttek az újabb érdeklődők, s az árusok abban bíztak, valakinek csak megtetszik a portéka. Az őrségi vásárt azért kedvelik, mert itt a legtöbben a minőségi, kézzel készített népművészeti vagy hagyományos termékeket, és nem a piaci tucatárut keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!