Hírek

2016.07.10. 17:40

Horgászat 24 órán át

Zalabaksa – Kiemelkedő eredményeket hozott a Baksa-tavon hatodik alkalommal megrendezett 24 órás horgászverseny. Az első helyezett pecás több mint félszáz kiló halat vett ki a vízből, s egy 13 kiló feletti ponty is horogra akadt.

Gyuricza Ferenc

 

 

A szombat reggel hét órakor kezdődött versenyre ezúttal 31-en neveztek. Többségében olyan zalai és muravidéki horgászok, akik rendszeresen visszajárnak a zalabaksai tóra, így jól ismerik annak sajátosságait. Hogy mennyire, az már a verseny kezdeti időszakában megmutatkozott, hiszen sorra vették ki a több kilós halakat a vízből.

– Csupán pár percre hagytam itt a botot, és már kiabáltak is utánam a versenytársak, hogy jöjjek vissza, mert igen nagy fogásom lesz – mondta Kovács László. A mérlegelésnél aztán kiderült, 13,33 kilót nyomott a ponty, ami valóban a legnagyobb kifogott hal lett a versenyen, de a végső győzelemhez ez sem volt elég. A 31 horgász 254,8 kilós összteljesítményéből a muravidéki Tkalec Dániel ugyanis egymaga 54,37 kilót jegyzett, ezzel toronymagasan a legjobb teljesítményt nyújtotta. A második szintén egy muravidéki horgász lett, Pintér Borisz fogásánál 23,33 kilót mutatott a mérleg, Kovács László – aki a 13,33 kilós ponty mellett egy közel tízkilós halat is fogott, 22,73 kilogrammal a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!