Hírek

2016.07.12. 15:49

Hősök és gonoszok tánccsatája a színpadon - A Magic Ritmo kulturális csoport új darabbal rukkolt elő

Gyékényes – A Magic Ritmo tánccsoport fiataljai az idei vízparti vakáció alatt is új produkciót varázsoltak színpadra.

Szabó Zsófia

A perzselő forróságban többórás próbákon, izzasztó gyakorlatokon vettek részt a kanizsai táncosok. Mindent beleadtak, hogy legújabb műsoruk premierjén a közönség zsibbadásig tapsolja tenyerét.

– Hip-hop, kortárs és tangó elemekkel színesítettük a Hősök és gonoszok című előadásunkat – mondta Nikolics Zsanna, a Magic Ritmo vezetője és koreográfusa. – Gyakorlatilag beledolgoztuk az említett műfajokat egy modern tánc alapba. Mozgalmas, ám mégis könnyed show kerekedett végül belőle.

Külön fűszert ad a produkciónak, hogy a haladó és a tini tánccsapat – több generáció, közel húsz fiatal – együtt lép benne színpadra. Nem pusztán azért, mert közösen töltötték szünidejüket a somogyi tóparton.

Elöl Lakatos Georgina a „gonoszok" közül. Mögötte Vidovics Cecília és Arató Vivien, a magasban a darab főhőse, Karsai Zita

– Nyolc évvel ezelőtti megalakulásunk óta gyakran állítunk össze olyan műsorszámokat, amikben a mini korosztály is csatlakozik a kamaszokhoz, illetve a felnőttekhez – árulta el Nikolics Zsanna.

A „kicsik" két hét múlva érkeznek majd a gyékényesi tánctáborba. A nagyok számára hivatalosan véget ért a vakáció a vasárnapi premierrel, ám azóta is rendszeresen tart próbákat a csapat.

– Több fellépésünk lesz a nyár folyamán a Dunántúlon – jelezte a Magic Ritmo vezetője. – A kanizsaiak és a környékben élők legközelebb augusztus 19- én találkozhatnak velünk, Zalakarosban. Az István, a király című darabunkat adjuk elő, természetesen korántsem hétköznapi, táncos feldolgozásban.

Zsanna megsúgta: ugyan sokat dolgoznak, mert mindig van finomítanivaló a lépéseken, valamint a produkciókon, ám azért a pihenésre is szentelnek elég időt. A csapatépítő délutánok és a hétvégi programok minderre remek lehetőséget biztosítanak. S ha a gyékényesi tábornapok is beszélni tudnának, nem csak a munkáról hallhatnánk érdekes sztorikat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!