Hírek

2016.05.29. 14:54

Hősök napja Kanizsán

Nagykanizsa - A nagykanizsai városi ünnepségre a kiskanizsai templom mellett, a millenniumi emlékparkban került sor vasárnap délután.

Horváth-Balogh Attila

Az ünnepélyes zászlófelvonás után Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet, hangsúlyozva: hőseink hűsége és kitartása minket is kötelez.

Nagykanizsán Cseresnyés Péter államtitkár is beszédet mondott

– Emléküket nem lehet eladni egy tál lencséért, nem lehet elvtelenül meghajolni a szabadságunkat és függetlenségünket csorbítani akaró külső erők előtt – jelentette ki. – Nem folyhatott hiába az évszázadok alatt az óceánnyi magyar vér. A Hazát meg kell védeni, a nehezen kivívott szabadságot meg kell őrizni. A magyar múlt arra szólít minket, álljunk ellen a brüsszeli bürokratáknak, ne hagyjuk, hogy diktátumaikkal sárba tiporják ezeréves államiságunk, az egyre jobban teljesítő Magyarországot!

Majd vitéz lovag Erdős László nyugalmazott honvéd ezredes mondott beszédet, kiemelve: szomorú, de szégyenszemre sokan nem tudják, hogy május utolsó vasárnapján azon hőseinkre emlékezünk, akik vérüket áldozták azért, hogy ez a kis Haza itt, Közép-Európában megmaradhasson. Márpedig az a nép, amelyik elfelejti múltját, elveszti jövőjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!