Hírek

2017.03.24. 17:50

Nemzeti érték a Bakonyi-életmű

Keszthely Kincse címet és erről szóló oklevelet kaptak mindazon értékek, melyek a városi értéktárban szerepelnek.

Keszey Ágnes

A KesztHelyi értéknapra  várták a közönséget pénteken: a városlakók itt ismerkedhettek meg mindazokkal a személyekkel, szellemi, kulturális, természeti és épített örökséggel, rendezvénnyel  melyek a 2013 óta működő Helyi Értéktárba bekerültek. Az ehhez szükséges gyűjtőmunkát segíti a Goldmark Károly Művelődési Központon belül két éve működő Hungarikum klub is. Csengei Ágotától -  aki az intézmény, egyben a klub vezetője is - megtudtuk, hogy munkájuk és a számos hozzájuk beérkezett javaslat  révén már több mint harminc városi értéket tartanak nyilván. A  keszthelyi kincsek, illetve az azokat javasló személyek vagy szervezetek az erről szóló oklevelet is átvehették a pénteki eseményen.

A Helikon kórus is fellépett, majd Kendeh Gusztávné karnagy vette át az oklevelet Ruzsics Ferenc polgármestertől

Itt jelentette be a néhai keszthelyi szőlőnemesítő lánya, Bakonyi Judit, hogy édesapja, dr. Bakonyi Károly életműve a napokban bekerült Magyar Értéktárba.

Nemzeti értéktárba került  dr. Bakonyi Károly életműve – jelentette be a szőlőnemesítő lánya, Bakonyi Judit
Fotó: Keszey Ágnes

A programon fellépett több, az értéktárban szereplő   együttes, a szintén helyi érték keszthelyi nemesítésű burgonyákból készült ételeket is kóstolhattak a résztvevők. Az estet Szalonna és bandája koncertje és táncház zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!