Hírek

2016.09.16. 16:43

Százhúszéves óvoda zalaszentgróti óvoda

Zalaszentgrót - Óvodások, szülők, nagyszülők és a vendégek együtt emlékeztek az óvoda fennállásának 120 évére Zalaszentgróton.

Szalay Csaba

Molnár Szilveszterné óvodavezető először gyertyagyújtással emlékeztetett azokra, akik már nincsenek velük, majd elmondta: a Zalaszentgróti Óvodák története 1896-ban kezdődött Okolicsányi Amália végakaratának beteljesítésével, és az 1948-as államosítással folytatódott. Az 50-es, 60-as években több gyermek született, egyre bővült az intézmény. A 70-es, 80-as évek szocialista modernizációja után a rendszerváltást és a 2013-as köznevelési reformokat is megélték. Remélik, pár év múlva felújított óvodákkal és bölcsődével is büszkélkedhetnek, mondta Molnár Szilveszterné.

Fotó: Szalay Csaba

Felhívta a vendégek figyelmét az óvoda történetét bemutató kiállításra is. A kiscsoportosok tánca után Beke László alpolgármester a város vezetősége nevében adott áttekintést a helyi bölcsődei-óvodai nevelésről, majd elismeréssel emlékezett az előző óvodavezetőre, Baráth Józsefnére. A jövőről elmondta, hogy az önkormányzat pályázatokat adott be bölcsőde létesítésére és óvodafelújításra. Tolmácsolta a távollévő Baracskai József polgármester köszönetét és elismerését az óvónőknek, dadáknak, minden óvodai dolgozónak.

Balogh Gábor alpolgármester is köszöntötte az intézményt, majd Molnár Szilveszterné köszönetet mondott a támogatásokért, az új játékokért. Befejezésül Makkay Józsefné óvónő szelte az első szeletet az ünnepi tortából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!