Hírek

2017.07.17. 16:20

A 24 város program nyitórendezvénye az ausztriai Loipersdorfban

LENTI/LOIPERSDORF - Városmarketingről, fejlesztésekről, illetve a térségi gazdaságélénkítés aktuális kérdéseiről is szólt a 24 város program minapi nyitórendezvénye.

Korosa Titanilla

Három ország - Magyarország, Ausztria és Szlovénia - összesen 24 városának együttműködésével valósul meg egy, a települések főként gazdasági és turisztikai területeit erősítő pályázat.

A projekt nyitókonferenciáját nemrég tartották az ausztriai Loipersdorfban. A rendezvényen részt vettek az érintett városok polgármesterei, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, míg magyar oldalról Horváth László, Lenti polgármestere köszöntette a meghívottakat. A programhoz összesen hét magyar (zalai és vasi) település csatlakozott, a két vezető partner Lenti és Körmend.

A határon átnyúló programban részt vevő települések vezetői, középen Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke, jobbra Horváth László, Lenti polgármestere   Fotó: Lenti Önkormányzata

A Kerka-parti település, illetve a magyar városok által megvalósítandó célok közt szerepel többek között a közös turisztikai kínálat hálózatba fejlesztése, a regionális turizmusban betöltött szerepek, a helyi piacok fejlesztése és az egységes arculat kialakítása.

A tevékenység keretein belül a városok közös innovatív turisztikai kínálatot alakítanak ki, információs anyagokkal, kisebb infrastrukturális beruházásokkal - például városi térelemek kialakításával - egybekötve.

Lenti önkormányzata egyébként közel félmillió eurót nyert a program lebonyolítására, ami a következő években valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!