Hírek

2017.01.04. 13:55

Idei jókívánságaikat is a tölgyfára aggatták

Valkonya – Immár tradíció, hogy az alig hetven lelkes község apraja, nagyja az esztendő első napján (is) összegyűlik a település határában lévő, majd’ száz éves fánál.

Szabó Zsófia

Nem a szilveszteri mulatozást folytatják a terebélyes tölgyfa körül ezzel a különleges szokással a valkonyaik. Bár tény, sosem üres kézzel kerekednek fel, hogy ellátogassanak az erdő széli famatuzsálemhez. Azonban nem „butykosokat” visznek magukkal, hanem papírokat, melyekre ezévi álmaikat, terveiket körmölik.

– Emellett „írásba” foglaljuk azokat a jó dolgokat is, amikért hálásak vagyunk – árulta el Hatala Gábor polgármester. Ahogy azt is: a kis papírokat ezután a falu stramm férfiúi a fára kötözik. Arról viszont nem volt hajlandó információval szolgálni, miről szólnak ezek a jókívánságok.

Nagy becsben tartják a valkonyaiak a hála-és kívánságfájukat Fotó: Hatala Gábor

– A közösségépítő program ötletét két hely lakosnak, Magyarné Pápai Saroltának és férjének, Magyar Emilnek köszönhetjük – fűzte hozzá. – Félreértés ne essék, nem spirituális szokás mindez. Pusztán egy kedves esemény.

A falu első embere megjegyezte: természetesen nem kíváncsiskodnak egymás vágyai iránt. Arra sem került még sor, hogy újabb év múlva meg tudják nézni, milyen korábbi vágyaik valósultak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!