Hírek

2016.01.28. 19:37

Idén 1200-1500 új munkahely létesülhet Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Évindító egyeztetésre invitálta csütörtökön a városházára a megyei hivatalok, szervezetek vezetőit Vigh László országgyűlési képviselő.

Varga Lívia

A hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal megrendezett összejövetel célja az volt, hogy a résztvevők megvitassák és összehangolják a Zalaegerszeget és Zala megyét érintő, 2016-ra vonatkozó terveiket, céljaikat, elképzeléseiket, mondta el köszöntőjében Vigh László, felajánlva segítségét a megjelent tizenhárom vezetőnek. Hangsúlyozta: az országosan egyedülálló fórum kiváló lehetőséget kínál a problémák együttes megoldására is, hiszen a szándék közös: azon munkálkodni, hogy „jobban menjen a megyének és a városnak, továbbá elérni, hogy az itt élők jól érezzék magukat, s a fiatalok helyben telepedjenek le. Ehhez várjuk a javaslatokat" – zárta szavait a képviselő.

Zalát érintő kérdésekről egyeztettek. Elöl: dr. Besenczi Árpád, dr. Pál Attila, dr. Sifter Rózsa, dr. Halász Gabriella, Szabóné Mileji Ágota, Egri Gyula, Horváth A. Attila. Hátul: Szabó Károly, Babati Szabolcs, Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Sorok Norbert, dr. Sipos Gyula és Csank János
Fotó: Katona Tibor

A kétórás egyeztetésen minden résztvevő elmondta, saját szférájában mivel tud a közös célok megvalósításához hozzájárulni. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere két területen kért segítséget a megjelentektől: egyrészt a Területi Operatív Program megvalósításával kapcsolatos együttműködésben, másrészt, hogy a Modern Városok Program keretében a kormánnyal kötött megállapodásban foglalt minden beruházás időben elindulhasson.

Hozzátette: a megyeszékhelyen a tervek szerint idén 1200-1500 új munkahely létesülhet, s azon, hogy a munkaerőhiány ne okozzon problémát, szintén közösen kell majd dolgozni. Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke szintén a TOP programok összehangolását szorgalmazta, s fontos közös feladatnak nevezte a zalai nettó átlagjövedelem emeléséért és a megyei úthálózat rendbetételéért indítandó munkát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!