Hírek

2017.03.13. 20:13

Idős férfit és mozgáskorlátozott nőt is kirabolt a három fiatal

Zalaegerszeg – Este a nyílt utcán támadtak áldozataikra azok a fiatalok, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A többször büntetett 21 éves, Reziben lakó férfi, valamint a hasonló előéletű 16 éves nagykanizsai és 17 éves zalaegerszegi társa tavaly október 2-án este a megyeszékhelyi Vizslaparkban akart erőszakkal pénzhez jutni. Fél tíz körül egy idős férfira támadtak. A kanizsai kamasz hátulról megrúgta az idős embert, aki a földre zuhant, a kezéből kiesett táskát a legidősebb felkapta és társaival a parkba futottak. Zsákmányuk azonban csak néhány újság volt, ezért a Kisfaludy utca felé tartó idős ember nyomába eredtek és újra megtámadták. A 21 éves férfi meglökte, 17 éves társa szemetesedényt vágott hozzá, amit a megtámadott kivédett, a folytatástól pedig az mentette meg, hogy egy közeli házból rákiabáltak a fiatalokra.

Ekkor a trió odébbállt, de egy órával később újra próbálkozott. Elektromos székkel közlekedő mozgássérült nőre figyeltek fel az Arany János utcánál, futva eredtek utána, és a 21 éves férfi feltartóztatta a kerekes széket, társai pedig utasával együtt feldöntötték. Magatehetetlen áldozatuktól elvették a táskáját és elfutottak. Táblagépet, bankkártyát, igazolványokat, telefont, személyes holmikat zsákmányoltak, közel 200 ezer forint kárt okoztak. A második támadás áldozata feljelentést tett és a trió tagjait másnap reggel elfogták a rendőrök. A nyomozás már folyt a rablás miatt, amikor november 22-én a 17 éves egerszegi kamasz a lakóhelye közelében, a Magasbükk utcában hegyi pincékbe tört be. Egyik helyről három kiló rézhulladékot lopott el, a másik pincéből nem vitt el semmit. A csapat legfiatalabb tagja, a 16 éves kanizsai kamasz az egerszegi gyerekotthonban élt a kínálkozó lehetőséggel: a tisztítószerek raktárába jutott be több alkalommal és pár ezer forint értékű holmit emelt el, hogy pénzzé tegye.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a három fiatal ellen kétrendbeli, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt, illetve lopás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!