Hírek

2016.05.05. 16:13

Időseket vertek át a trükkös tolvajok

Zalaegerszeg – Egymillió forintnál is többet zsákmányolt öt idős embertől az a kaposvári férfi, aki országszerte próbálkozott trükkös lopásokkal.

Arany Gábor

A többször büntetett, börtönt járt 40 éves P. Ferenc és ismeretlen társa tavaly március 10-én Zalaegerszegen a Landorhegyen egy 82 éves nőt szólított meg azzal, hogy 50 ezer forintot hoztak neki. A három 20 ezres címlet miatt a visszaadáshoz fel kellene váltani az egyiket. Sikerült ezzel az ürüggyel bejutniuk a nő lakásába, ahol előkerült a megtakarított pénze is, 165 ezer forint. A hívatlan látogatók kihasználva figyelmetlenségét, elvitték az egészet. Pár héttel később, április 7-én Pécsett próbálkoztak. Itt is bejutottak a megszólított 87 éves férfi lakásába a pénzváltás ürügyével. Ekkor azt állították, hogy 70 ezer forintot hoztak a nyugdíjas klubtól. Mivel nem volt nála 10 ezer forintos, az élettársa kereste elő megtakarított pénzüket. P. Ferenc és társa, hogy megszerezze az összeget, arra kérték az idős férfit, adjon nekik vizeletmintát vizsgálatra, s amíg a bácsi elment a WC-re, a nénitől egy pohár vizet kértek, majd rövid időn belül távoztak 400 ezer forinttal.

Április 30-án megint Pécsen próbálkoztak, akkor is idős párhoz jutottak be, innen 512 ezer forintot vittek magukkal.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen négyrendbeli, védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség. A férfi ellen egyébként hasonló ügyek miatt a debreceni járásbíróságon is folyik eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!