Hírek

2017.06.13. 11:44

Idősen is közösségben, aktívan és vidáman - Humanitárius zalai települések

A házigazda település: Cserszegtomaj és Sármellék érdemelte ki a Humanitárius település díjat idén, melyet az Aranykorúak juniálisán adtak át.

Keszey Ágnes

A Vöröskereszt keszthelyi és térségi szervezete fogja össze a térségi nyugdíjas szervezeteket az Aranykorúak Társaságában. Idén már ötödik alkalommal rendezték meg a juniálist, ahol bográcsos főzőversenyen és pogácsaversenyen vetélkedtek az aranykorúak és volt kisüsti pálinkamustra is. A résztvevők jó tanácsokat hallhattak, hogyan kerülhetik el, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak. Színpadra is léptek az aktív aranykorúak: vidám, zenés, énekes műsorokkal mutatkoztak be és nagyi tornán valamint senior tánctanításon is részt vehettek.

- Résztvevői csúcsot döntöttünk: közel háromszázan érkeztek a 22 nyugdíjas klubból. Úgy gondolom, hogy ez a csapat baráti társasággá is alakult – emelte ki  juniális lényegét Kapcsándy Mária, a Keszthely és térségi Vöröskereszt, egyben az Aranykorúak Társasága elnöke.

A Humanitárius település díj átadásakor Kapcsándy Mária, mellette a cserszegtomaji Vöröskereszt elnöke: Koroncz Katalin és Bartha Gábor polgármester, Sármellék polgármestere: Horváth Tibor és Ferge Józsefné helyi vöröskeresztes titkár valamint Baracskai Józsefné Fotó: Keszey Ágnes

A juniálison adta át Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt megyei elnöke a Humanitárius településeknek járó díjat, melyet idén Cserszegtomaj és Sármellék kapott meg.

- A cím elnyeréséhez sok mindent kell tenni. Közösséget kell kovácsolni, Vöröskeresztes tagságot kell szervezni, váradásokat kell tartani, a véradókat megbecsülni, különböző rendezvényeken részt venni, az ifjúsági Vöröskeresztet betanítani a nagy szervezetbe, az idősebb tagoknak kapcsolatot kell tartani a fiatalokkal – sorolta a megyei elnök.  A főzőversenyen az Ízmester címet a Rezi Őszirózsa nyugdíjas klub nyerte el, a legjobb pogácsát Varga Károlyné, a sümegi Aktív nagyik nyugdíjasklub tagja készítette, a benevezett nyolc pálinkából öt érdemelt ki arany minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!