Hírek

2015.10.02. 07:08

Visszavonták a zalai határokon a horgászati tilalmat (frissítve)

Visszavonták a szlovén és a horvát határ mellett csütörtökön, a migrációs helyzet kezelése indokával elrendelt horgászati és halászati tilalmat - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal földművelésügyi és erdőgazdálkodási főosztálya péntek délelőtt az MTI-t.

A közlés szerint a megyei kormányhivatal péntek 10 órai hatállyal visszavonta a migrációs válsághelyzet kezelésével indokolt, csütörtök kora délutántól elrendelt általános halászati és horgászati tilalmat a zalai horvát és szlovén határszakaszon. Mint írták: a honvédelmi tárca kezdeményezésére vonták vissza a tilalmat, mert a migrációs helyzettel kapcsolatban a határ menti tevékenység ezt már nem indokolja.

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános horgászati és halászati tilalom, amely a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára volt érvényes. Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatták volna a horgászok és a halászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!