Hírek

2017.04.01. 07:59

Imádság nélkül a böjt csak fogyókúra

- mondta a Szentgotthárdon, március utolsó napján tartott esti mise prédikációjában Lendvai Zoltán rédicsi plébános, aki magával hozta Vas megyébe is a kék-, és zöldszínű gördeszkákat is.

Horváth László

Lendvai Zoltán rédicsi plébános, nagyböjti lelkigyakorlatos-szentmisét mutatott be a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébánia-templomban. Homiliájában a lelkipásztor utalt arra, hogy már az ősegyházban is böjtöltek, a felajánlott adományokat pedig a nélkülözők közt osztották szét. A böjt jócselkedettel párosult.

Mint mondta, ma sem könnyű valamiről lemondani, valamit másoknak adni; ahhoz hogy embertársainkkal jót tegyünk imádságos szeretet kell, hogy szívünkben lakozzék. A gördeszkák az oltár előtt fontos szerepet kaptak, a színeknek jelentésük van – fogalmazott a zalai plébános. – A zöld szín a lelkimegtisztulás lehetőségét jelenti,a kék szín pedig a a Fájdalmas Anya szeretetére hívja fel a figyelmet.

Az elmélkedő-szentmise a Béke Angyala által, a fatimai jelenésekkor tanított imádsággal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!