Hírek

2015.01.28. 14:48

Influenza: Zalában még nincs járvány

Zalaegerszeg - Az elmúlt héten az egész ország területén emelkedett az influenzás betegek száma, átlagosan háromszorosára. Zalában azonban még nincs járvány.

Magyar Hajnalka

Az elmúlt héten Zala megyénkben 8926 fő fordult orvoshoz a figyelőszolgálat által érintett rendelőkben, közülük 113 fő jelentkezett influenzaszerű tünetekkel.  Ez az orvoshoz fordulók 1,2 százalékát jelenti, ami még a járványküszöb alatt marad.  A vírus azonban egyre intenzívebben  terjed, hiszen az  előző hét adataival összehasonlítva 169 százalékos növekedést mutat az influenzával orvoshoz fordulók száma  – derül ki a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének jelentéséből.

A betegek fele 14 év alatti, 24 százalékuk  fiatal felnőtt, 21 százalékuk  35-59 éves, a 60 év felettiek aránya pedig csak   5 százalék.

Zala megyében sehonnan sem jelentettek halmozódást, ám a fővárosban, Fejér és Veszprém megyében erre bőven akadt példa. A járványok 90 százaléka gyermekközösségekben fordult elő.

Jóval riasztóbb hírek érkeznek  Hongkongból, ahol kedden nyolcan hunytak el az utóbbi öt év  legsúlyosabb járványában. Idén eddig 59-en haltak meg ott influenzában,  nagy részük idős ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!