Hírek

2017.04.25. 13:04

Ingyenes szűrővizsgálattal csatlakozik a kanizsai kórház a melanoma világnaphoz

Nagykanizsa - A Kanizsai Dorottya Kórház a múlt évhez hasonlóan idén is csatlakozik a melanoma világnaphoz. Ennek keretében május 8-26 közt ingyenes szűrést biztosítanak az ellátási területen élőknek.

Pásztor András

Mint azt  dr. Brünner Szilveszter, a kanizsai kórház főigazgatója elmondta: intézményük tavaly csatlakozott először a világnaphoz és az ingyenes szűrések keretében közel 700 ember fordult meg a bőrgyógyászaton.

– Tavaly két esetben sikerült bőrrákos beteget kiszűrni és további öt esetben kezdődő elváltozásokat észleltek a kollégák – mondta a főigazgató, aki hangsúlyozta: a sebészeti vagy egyéb beavatkozásokat követően mindegyik esetben sikerült elérni a gyógyulást. – A szűrés azért is fontos, mert a betegség korai szakaszában még jó eséllyel lehet gyógyítani a melanomát, de kései stádiumban gyakran halálhoz vezet a bőr ezen betegsége.

Mint azt dr. Buzás Judit bőrgyógyász hozzátette: bárki jelentkezhet az ingyenes szűrővizsgálatra, csupán egy időpontot kell kérni az intézmény kartonozójában. Persze vannak  veszélyeztetett csoportok is,  például a fehérbőrűek, az 50 év felettiek vagy akinek sok anyajegye van. Az ő esetükben jobban kell figyelni a bőrrák kialakulására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!