Hírek

2017.06.14. 08:33

Ingyenes védőnői képzés az emlőrákról Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG - Június 28-án ingyenes továbbképzést tartanak védőnők részére a megyeszékhelyen az emlőrák korai felismerése érdekében.

Magyar Hajnalka

A Mellünk Egészségéért Védőnői Program az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és egy nagy kozmetikai cég  együttműködésével valósul meg.  A program célja, hogy a védőnők már középiskolában megtanítsák a fiatal lányokat az  emlő helyes önvizsgálatára,  és  felhívják a figyelmet a kevésbé ismert terhességi emlőrák veszélyeire.

Az emlőrák hazánkban is a nőket érintő leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely évente 2500 nő halálát okozza,  s  a becslések szerint 6000 új esetet diagnosztizálnak. A Mellünk Egészségéért Védőnői Program a fiatal lányokat és nőket célozza meg, akiknek még korukból adódóan nem kötelező az éves szűrővizsgálat, így az ő esetükben kiemelten fontos az emlő önvizsgálat havi elvégzése.

A program keretében a szervezők  négy akkreditált továbbképzést tartanak,  amelyeken előreláthatólag 800 védőnő vesz részt.  A június 28-i zalaegerszegi képzésre még  van mód  jelentkezni a www.mellunkegeszsegeert.hu honlapon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!