Hírek

2015.12.14. 20:31

Irgalmasság kapuja - A bűnök bocsánatot nyerhetnek a szentévben

Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek nyitotta meg az Irgalmasság kapuját a keszthelyi Karmelita Bazilikában hétfőn este.

Keszey Ágnes

December 8-án, a szeplőtelen fogantatás ünnepén a Vatikánban Ferenc pápa hirdette meg az Irgalmasság szentévének kezdetét, melyhez a magyar katolikus egyház is csatlakozott.

– Ez egy olyan időszak, amikor a figyelmünket különösen ráirányítjuk Istennek irántunk való irgalmas szeretetére. Hogy irgalmára méltók legyünk, bűnbánatot tartunk, igyekszünk buzgóbban élni, mint ahogyan általában, felülvizsgáljuk saját magatartásunkat – mondta el lapunknak az általa celebrált szentmise után dr. Márfi Gyula. Az érsek a tékozló fiú történetéről szólt beszédében, útmutatást adva a híveknek.

A karmelita bazilika mellett a térségben három helyen nyitottak meg Irgalmasság kapuját: szombaton Sümegen, a Ferences kegytemplomban, vasárnap pedig a veszprémi székesegyházban.

Ezek szimbolikus kapuk, Keszthelyen azonban készült egy valóságos is a templomba, hogy azon átlépve Isten kegyelmében részesülhessenek a hívek. A szentév során teljes bűnbocsánatot nyerhetnek mindazok, akik Isten és a Szentatya szándékára tesznek a szentévben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!