Hírek

2015.12.13. 19:37

Megújultak a középületek

Lenti - Az elmúlt hónapokban négy helyszínen valósult meg épületenergetikai fejlesztés a településen.

Korosa Titanilla

A munkálatok végeztével szombaton a beruházások helyszínein bejárásokat, illetve egy közös avatóünnepséget tartottak.

Mint arról lapunkban már korábban beszámoltunk, a Kerka-parti településen több középület energetikai felújítására nyílt lehetőség. A megvalósítás során a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola, Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde Vörösmarty utcai telephelye, az Arany János Általános Iskola és AMI, valamint a lentiszombathelyi kultúrház esetében is a határoló és nyílászáró szerkezetek hőtechnikai fejlesztése valósult meg.

Az avatóünnepségnek a megújult Arany János iskola adott otthont.

Általános és középiskola, kultúrház, valamint óvoda és bölcsőde is megújult. A képen az óvoda és a bölcsőde előtti szalagátvágás pillanata. (Balról: dr. Pál Attila, Kovácsné Horváth Ildikó az óvoda vezető helyettese, Gróf Ferencné a bölcsőde vezetője, Horváth László és dr. Nemcsok Dénes Sándor Fotó: Kósa Róbert

Itt dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte elsőként a jelenlévőket. Mint mondta, a megyében nemcsak Lentiben, hanem több további településen is sikerült hasonló fejlesztéseket megvalósítani. Emellett mintegy 1 milliárd forint értékben újulhattak meg Zalában a kormányhivatalok épületei is – hangzott el.

Az ünnepségen jelen volt dr. Nemcsok Dénes Sándor, a környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár is.

– Zala megye támogatásában könnyű helyzetben vagyok – mondta dr. Nemcsok Dénes Sándor –, mert a megyei önkormányzat részéről több olyan ötletet is kapok, amiket érdemes támogatni. Kerestük a módját, hogyan lehetne gyorsan és hatékonyan elkölteni az elérhető uniós forrásokat. Így született meg a középületek hőszigetelésére és a nyílászárók cseréjére vonatkozó konstrukció, ami által energiahatékonyabbak lettek az épületek és csökkenek a működési költségek is.

Az együttesen közel 450 millió forint értékű beruházás munkálatait Horváth László polgármester összegezte:.

– Összesen 8950 négyzetméteren készült el a homlokzati és ferdetetők, illetve padlásfödémek hőszigetelése, valamint 4325 négyzetméteren a lapostetők hő- vízszigetelése. Mintegy 5573 nm falfelület újult meg és 723 darab homlokzati nyílászárót építettek be, az egyéb munkálatok mellett - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!