Hírek

2017.09.06. 12:21

Izgalmas, új koreográfiák az ország legjobb táncosaitól

NAGYKANIZSA - Egy héten át tartott a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Szkes Dance Tánccsoportjának hagyományos nyári edzőtábora, ahol a gyerekek új, izgalmas koreográfiákkal ismerkedtek meg.

Horváth-Balogh Attila

A mozdulatsorokat az országos szinten is elismert koreográfus, Szabó Tomi, illetve párja, Szabó Nikoletta tanította be.

– Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen neves szakemberek tanították a gyerekeket ebben az egy hétben. Ma gyakorlatilag nincs olyan táncos show az országban, amihez ne lenne köze Szabó Tominak – hallottuk Szécsényiné Kápolnás Edinától, a Szkes koreográfus-edzőjétől. – Ő felelt például 4 éven át az X-Faktor táncos produkcióiért és a döntők résztvevőinek színpadi mozgásáért. Az edzőtáborunkban, melyre a Honvéd Kaszinóban került sor, közel félszázan sajátították el az új koreográfiákat, 6 évestől a 22 évesig. Összesen 6 koreográfia készült mini, gyerek, junior és felnőtt, illetve duó kategóriákban.

Szabó Tomi éppen az egyik produkció mozdulatsorát tanítja a gyerekeknek Fotó: Szkes Dance

Szécsényiné Kápolnás Edina hozzátette: a fővárosi koreográfusok nem csak a tánclépéseket tanították meg a gyerekeknek, hanem azt is, hogy a mozdulatokba vigyenek bele érzelmeket, szenvedélyt.

A most elsajátított produkciókat először várhatóan jövő év elején, februárban láthatja a közönség, a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Szkes Dance akkorra tervezett „szülinapi buliján”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!