Hírek

2017.02.01. 19:21

Járhatatlannak tartja a külterületi utakat - Nem az ónos eső miatt reklamál

Zalalövő - A külterületi utak járhatatlansága miatt fordult hozzánk panaszával dr. Jedinák Györgyné.

Gyuricza Ferenc

A 13 éve a Morvának nevezett részen, a szőlőbirtokok közelében élő hölgy szerint az önkormányzat nem végzi megfelelően a munkáját.Dr. Jedinák Györgyné még az ónos esőt megelőzően fogalmazta meg panaszát. Szerkesztőségünknek címzett levelében arról ír, hogy a jeges hegyi úton életveszélyes közlekedni, és hiába kérte többször is az önkormányzatot, érdemben nem történt semmi.

Érdeklődésünkre tegnap azzal egészítette ki mindezt, hogy az ónos eső miatt szinte már mozdulni sem lehet, de azt is hozzátette, mindezt ő is rendkívüli helyzetnek tekinti, ám a korábbi állapotok miatti panaszát fenntartja. Információja szerint azért nem szórtak a lefagyott, jeges útra csúszásmentesítő anyagot, mert nincs belőle elegendő mennyiség a városban. Pintér Antal polgármester a felvetésre úgy reagált, hogy a panaszos lakott külterületen él, amire a hóeltakarítás és síkosságmentesítés terén is más előírások vonatkoznak.

Ennek ellenére minden tőlük telhetőt megtesznek, hiszen többen is laknak a külterületeken. Szerződést kötöttek egy vállalkozóval, aki a hegyi részen végzi a hóeltakarítást, illetve sóval kevert fűrészporral is próbálják a helyzetet normalizálni, de megértést kér a lakóktól, hiszen van egy prioritási sorrend, elsőként a forgalmasabb, többek által, s gyakrabban használt utakon kell biztosítaniuk a használhatóságot. A polgármester hozzátette: négy éve nem volt szükség olyan sok síkosságmentesítő anyagra, mint idén januárban.

A konkrét panaszra pedig úgy reagált, a tanyagondnoki jármű fel tudott menni a morvai részre, így dr. Jelinák Györgynének is azt javasolja, ha bármire szüksége van, ebben a kritikus időszakban kérje a tanyagondnok segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!