Hírek

2017.04.23. 14:06

A kétkerekű csodák közé keveredett Vörös Báró (is) a kanizsai motoroskiállításon

Nagykanizsa - A nyári szellő sem simogatja olyan érzékien az ember bőrét, mint amilyen gyengédséggel egy „öreg” motoros bánik féltve őrzött kincsével.

Szabó Zsófia

A slusszkulcs-villogtatás a siheredek műfaja. Az igazi motortulajdonos fegyverolajjal a tarsolyában jár, hogy ha csak egy apró porszem kerülne is szabadságának megtestesítőjére, bármikor eltüntethesse. Hasonló fanatikusokból, akik képesek akár aludni is becses kincsük mellett, bővelkedett a hét utolsó két napján a Kanizsa Plaza. Ahol első ízben szervezett motorkiállítást – más programokkal is színesítve – a Koppány MC csapata és a Földesi Motoros Egyesület.

Törőcsik Pál (balról) és Fehér Zsolt  sokat látott motorosnak számít, mégis elámultak egy-egy ritkaságon Fotó: Szakony Attila

– Rég volt példa hasonló rendezvényre a városban – jelezte az előbbi csapat szószólója, Törőcsik Pál. – Nem csak a motorosok kedvéért hoztuk tető alá: korosztálytól függetlenül mindenkinek, akiket vonz ez a különleges világ – tette hozzá egy másik „koppányos", Fehér Zsolt.

Magyar veterán járművekből, Csepelekből, Simsonokból, Pannoniákból nem volt hiány. Utóbbi motor TLT típusa a maga 1957-es gyártmányával a kiállítás matuzsálemi darabja volt. Külföldi unikum példányok sokasága is fellelhető volt. Egy '83-as Harley FXR bejárta a fél világot. Gazdája, Szabó Attila „Roadry" poraiból keltette új életre a motort.

Gondi Zétényt annyira lenyűgözték a motorok, hogy táncra perdült Fotó: Szakony Attila

– Karambolban megsérült, több száz órát dolgoztam rajta, mire rendbe hoztam, a szemétből kiszedett alkatrészekből – summázta.

A több százmillió forint összértékű chopperek mellett gyorsaság- és krosszmotorok is várták a látogatókat. A látnivalók számát hatványozták a H-Turul Motoros Klub nagyágyúi is, akik a zalaszentbalázsi motorosáldást követően Fliszár Károly atyától egyenesen az „össznépi" motorostalálkozóra siettek. Ahol sok más mellett Manfred von Richthofen-ről, néhai német vadászpilótáról, a Vörös Báróról elnevezett Fokker-1-es kisrepülő is fellelhető volt, igaz, pedálos, gyermekjáték-verzióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!