Hírek

2017.06.02. 19:04

Több mint 15 millió forintból alakították ki az új játszóteret

Játszóteret avattak tegnap Nagykanizsán, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában és Zalakaroson, a fürdő területén.

Pásztor András

A Kőrösi-iskolában gyermeknap keretében adták át a szülői segítséggel kialakított játszóteret. Kókainé Hámorszki Éva intézményvezető elmondta: a régi fajátékok tönkrementek, ezért a tantestület és a szülők közössége úgy döntött, hogy az idei alapítványi bál bevételéből új játszóteret épít. Az ünnepélyes szalagátvágás és a Tatár Trió műsora után az iskola elsősei vehették birtokba elsőként a játékokat.

A gyermeknap alkalmából számos színes program várta a nebulókat, köztük az iskola pedagógusa, lapunk volt munkatársa, Gelencsér Gábor 60 ország nemzeti lobogóit felvonultató zászlókiállítása.

Zalakaroson a fürdő területén is felavattak egy új játszóteret, amely jól illeszkedik a létesítmény családbarát imázsához. A hat elemből álló létesítmény korszerű és új dizájnnal épült, több mint 15 millió forint értékben. Az új, játékra alkalmas területet egy árnyékos, a vendégek által kevésbé használt részre helyezték, ahol a gyermekek nagyobb teret kaphatnak ezáltal a mozgásra.

A tegnapi avatást megelőzően a fürdő új kabaláját, Pankit is bemutatták: egy olyan vidám és kortalan babát, aki fontos, hasznos információkat, tanácsokat ad át minden korosztály számára.

- A csicsergő program keretében Panki és az animátorok elbeszélgetnek majd a strandon lévő gyerekekkel a barátságról, a tiszteletről, az állatok védelméről és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról is - árulta el Krampek Mihály, a zalakarosi fürdő vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!